ua en ru

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent після виходу даних по ринку праці в США залишилися в негативній зоні

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent після виходу даних щодо трудової зайнятості в США залишилися в негативній зоні. Інформація про стан справ на ринку праці не змогла радикально підтримати ринок нафти, яка сьогодні продовжує дешевшати через побоювання ослаблення попиту на енергоносії унаслідок низьких темпів відновлення глобальної економіки.

Станом на 15:55 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (серпень) - 91,97 (-0,72) при діапазоні котирувань 91,00-92,76;

- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 80,65 (-0,80) при діапазоні котирувань 79,92-81,20.

Як повідомило сьогодні Міністерство праці США, кількість первинних звернень за допомогою з безробіття за підсумками звітного тижня, який завершився 16 червня, склало 387 тис., знизившись щодо попереднього звітного періоду на 2 тис. звернень. Тим не менш нових безробітних у США за звітний тиждень стало більше, ніж очікувалося. Так, аналітики прогнозували, що кількість первинних звернень за допомогою з безробіття на перевищить 383 тис.

Тиск на нафтові котирування сьогодні також робить інформація про наявність рекордних за останні 22 роки комерційних запасів сирої нафти в США, які досягли нового максимального рівня з липня 1990 р. - 387,3 млн бар.

Сьогодні на торгах котирування нафти Brent вперше за півтора року опустились до 91 дол./бар. Це самий низький ціновий показник для нафти Brent з середини грудня 2010 р.

Разом з тим, нафта WTI (Light Sweet) сьогодні оновила свій мінімум за вісім з половиною місяців, просівши нижче позначки 80 дол./бар. Мінімальна ціна угоди по нафті WTI сьогодні становить 79,92 дол./бар. Це її найнижчий показник з початку жовтня 2011 р.