ua en ru

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent почали торгуватися в позитивній ціновій зоні

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються в позитивній цінової зоні. Станом на 15:35 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (вересень) - 106,31 (+0,11) при діапазоні котирувань 105,27-106,44;
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 90,24 (+0,46) при діапазоні котирувань 89,34-90,28.

Позитивна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами викликана завершенням технічної корекції. Активні продажі нафтових ф'ючерсів припинилися після того, як нафтові котирування опустилися до найнижчих значень з 27 липня.

Поновлення покупок нафтових ф'ючерсів також викликане деяким ослабленням позицій долара США на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар трохи подешевшав проти євро, а індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) впав нижче позначки 82,8 пункту, забезпечивши умови для покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Нагадаємо, на початку торговельного дня нафта на біржах дешевшала через продовження технічної корекції, що почалася напередодні. За підсумками торгів 30 липня 2012 р. нафта на біржах вперше за п'ять торгових сесій подешевшала. Напередодні ціни на нафтові ф'ючерси знизилися в середньому на 0,3%, зберігши технічний потенціал для продовження спекулятивних продажів. Так, за попередні чотири торговельних дні (27, 26, 25 і 24 липня) офіційна ціна нафти Brent виросла на 3,1%, а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) - на 2,2%.