ua en ru

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet з початку дня торгуються в негативній ціновій зоні

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet з початку дня торгуються в негативній ціновій зоні. Станом на 15:50 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (листопад) - 108,68 (-0,53) при діапазоні котирувань 108,59-109,16;
- Light, Sweet Crude Oil (листопад) - 102,81 (-0,22) при діапазоні котирувань 102,361-103,02.

Негативна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами багато в чому обумовлена подальшим зниженням побоювань щодо порушень постачань нафти з Близького Сходу через загальне ослаблення напруженості навколо Сирії. За неофіційними даними, 26 вересня 2013 р., після зустрічі генерального секретаря ООН Пан Гі Муна з міністрами закордонних справ держав - постійних членів Ради Безпеки було досягнуто згоди з пунктів резолюції про ліквідацію хімічної зброї Сирії. Група експертів Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО) при ООН прибуде до Сирії вже 1 жовтня.

Знижений попит на нафтові ф'ючерси додатково обумовлений побоюваннями бюджетної кризи в США, якщо до 1 жовтня американський конгрес не прийде до компромісної версії державного бюджету, а також не буде вирішено питання з підвищенням допустимого рівня державного боргу, установлений ліміт якого може бути практично вичерпаний до середини жовтня 2013 р.

Напередодні ціни на нафту на біржах у Нью-Йорку і в Лондоні трохи підвищилися. За підсумками торгів 26 вересня 2013 р. ціна нафти WTI (Light Sweet) зросла на 0,3%, а ціна нафти Brent підвищилася на 0,8%. Нафта WTI подорожчала вперше за шість сесій, тому її ціна змінилася напередодні несуттєво, встановившись трохи вище 103 дол./бар. Тим часом ціна нафти Brent напередодні досягла максимуму за чотири торговельних дні, встановившись вище 109 дол./бар.