ua en ru

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet залишаються з початку дня в негативній ціновій зоні

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet залишаються з початку дня в негативній ціновій зоні і за час торгів істотно не змінилися. Станом на 16:20 мск ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол. /бар.):

- IPE Brent Crude (жовтень) - 109,65 (-0,50) при діапазоні котирувань 109,23-110,19;

- Light, Sweet Crude Oil (жовтень) - 104,43 (-0,68) при діапазоні котирувань 104,35-105,35.

Негативна динаміка в цінах по операціях багато в чому технічно обумовлена ​​підвищенням курсової вартості американського долара. Зміцнення позицій американського долара викликане очікуваннями свіжих даних щодо можливих термінів початку згортання ФРС США програми стимулювання американської економіки. Так, сьогодні будуть опубліковані протоколи липневих засідань ФРС, які, можливо, почасти прояснять це питання.

Напередодні індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) знизився на 0,35% і вперше за два місяці встановився нижче за позначку 81 пункт. Сьогодні даний індикатор підріс більш ніж на 0,2% і частково відіграв своє падіння за попередній день, перевищивши позначку 81,1 пункту, що послабило спекулятивну привабливість покупок нафти. Однак ситуація на ринку нафтових ф'ючерсів може змінитися після 18:30 мск, коли в США будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики щодо запасів нафти і нафтопродуктів в країні, вважають аналітики.

Напередодні галузеві фахівці прогнозували, що за підсумками звітного тижня, який завершився 16 вересня, комерційні запаси сирої нафти в США зменшилися на 0,9-1,1 млн бар., запаси бензинів знизилися на 1,4-1,6 млн бар., а запаси важких дистилятів підвищилися на 0,9-1,1 млн бар. Тим часом, за попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), які вийшли сьогодні в 0:30 мск, комерційні запаси сирої нафти в США знизилися за звітний тиждень більш істотно, ніж прогнозували напередодні галузеві фахівці. Так, за даними API, комерційні запаси сирої нафти в США зменшилися за тиждень на 1,2 млн бар., Запаси бензинів впали на 3,7 млн ​​бар., Однак запаси важких дистилятів збільшилися на 1,8 млн бар.

Якщо офіційні дані Міністерства енергетики США щодо запасів сирої нафти виявляться краще прогнозу галузевих фахівців, тоді цінова динаміка нафтових ф'ючерсів може стати позитивною, вважають аналітики.