ua en ru

Нафтові ф'ючерси 25 травня торгуються на негативній території в очікуванні даних по запасах нафти в США

Нафтові ф'ючерси у другій половині дня 25 травня 2011 р. торгуються на негативній території в очікуванні офіційних даних за тижневими змінами запасів нафти і нафтопродуктів в США, передає РБК. Станом на 15:30 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (липень) - 112,5 (-0,03) при діапазоні котирувань 111,14-112,97;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 98,91 (-0,68) при діапазоні котирувань 98,2-99,64.
Нафта дешевшає на тлі зростаючого долара: в середині сьогоднішнього дня євро торгувався до долара на 0,2% нижче рівня попереднього дня - в районі 1,407 дол./євро. Валютні аналітики Credit Agricole відзначають, що на цьому тижні євровалюта опуститься нижче 1,4 дол./євро під тиском боргових проблем єврозони.
Трейдери нафторинку стримують активність напередодні офіційних даних Міністерства енергетики США з комерційних запасів нафти та нафтопродуктів за минулий тиждень, які будуть опубліковані о 17:30 за київським часом. Аналітики, опитані Reuters, прогнозують тижневе зниження запасів нафти в США на 1,3 млн бар. Минулої ночі незалежні дані по запасах нафти представив Американський інститут нафти (API): за інформацією API, комерційні запаси нафти в США знизилися за тиждень на 860 тис. бар. - менше, ніж очікували галузеві аналітики. Однак запаси бензинів, за даними API, підвищилися на 2,4 млн бар. - більше очікувань ринку. "Статистика API вказує на слабкий попит на бензин, що пов'язано з впливом високих цін на попит", - вказав аналітик Credit Agricole Крістоф Барре, передає Reuters.