ua en ru

Нафта WTI подорожчала з початку дня більш ніж на 1 дол., а ціна нафти Brent підросла на 80 центів

Нафта WTI (Light Sweet) подорожчала з початку дня більш ніж на 1 дол., а ціна нафти Brent підросла на 80 центів. Станом на 13:55 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 88,24 (+1,11) при діапазоні котирувань 87,23-88,39;
- IPE Brent Crude (вересень) - 106,70 (+0,80) при діапазоні котирувань 105,80-107,06.

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть, відіграючи своє падіння з початку поточного тижня. Позитивна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами сьогодні викликана активними покупками нафти WTI, ціна якої в порівнянні з початком поточного тижня впала на 3,3%, забезпечивши привабливі умови для відкриття довгих позицій. Зокрема за підсумками торгів напередодні ціна нафти WTI знизилася на 2% і вперше за три тижні встановилася нижче за відмітку 88 дол./бар.

Ціна нафти Brent з початку поточного тижня змінилася не так істотно, як ціна нафти WTI, знизившись всього на 0,5%. Проте на тлі активних покупок нафти WTI котирування нафти Brent сьогодні теж ростуть, але з невеликим відставанням.

На міжнародному валютному ринку FOREX євро сьогодні активно відіграє своє падіння проти долара США, що додатково сприяє покупкам нафтових ф'ючерсів. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) знизився з початку дня майже на 0,6% і зараз тримається нижчим за відмітку 82,9 пункту. Напередодні цей індикатор вперше за тиждень встановився вище за відмітку 83,3 пункту, підвищившись за два дні на 0,7%.

Зазначимо, нафтовий "кошик" ОПЕК вперше за два тижні подорожчав до 103 дол./бар.