ua en ru

Нафта WTI подешевшала з початку дня більше, ніж нафта Brent

Нафта WTI подешевшала з початку дня більш помітно, ніж нафта Brent. Станом на 14:45 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (червень) - 119,67 (-0,25) при діапазоні котирувань 119,20-119,78;
- Light, Sweet Crude Oil (червень) - 104,19 (-0,36) при діапазоні котирувань 103,74-104,37.

Зниження цін на нафтові ф'ючерси сьогодні обумовлене технічними продажами. За попередні три дні (26, 25 і 24 квітня) ціна нафти WTI підвищилася на 1,4%, а ціна нафти Brent за дві сесії (26 і 25 квітня) зросла на 1,5%. У результаті на ринку нафтових ф'ючерсів сформувалася певна спекулятивна премія для фіксації прибутку, а інтерес до покупок ослаб.

Сьогодні міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Ratings Services (S&P) знизило довгостроковий рейтинг Іспанії з А до BBB+. На цьому тлі фондові торги в Європі відкрилися зниженням провідних індексів, що додатково підсилило тиск на нафтові котирування.

Разом з тим, американський долар на тлі новин з Іспанії сьогодні вранці помітно зріс проти євро та інших валют, а індекс долара для шести провідних світових валют перевищив значення 79,3 пункту, що послабило привабливість спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів.

На відкритті фондових торгів у США сьогодні очікується різноспрямований рух провідних індексів. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на основні біржові індикатори. Сильний вплив на глобальні ринки сьогодні зробить публікація попередніх даних по ВВП США в I кварталі 2012 р. Експерти прогнозують зростання даного показника на 2,5%, що свідчить про деяке уповільнення темпів зростання американської економіки, оскільки в IV кварталі 2011 р. ВВП США виріс на 3,0%.

Нагадаємо, за підсумками торгів 26 квітня 2012 р. офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) досягла максимуму за три з половиною тижні, перевищивши позначку 104,5 дол./бар., а ціна Brent напередодні досягла максимального значення майже за два тижні, впритул наблизившись до позначки 120 дол./бар.