ua en ru

Нафта відновила максимуми 2019 року

Нафта відновила максимуми 2019 року Ілюстративне фото (pxhere.com)

Ціни на нафту оновили максимуми на тлі зниження рівня пропозиції на ринку

Ціни на нафту оновили максимуми 2019 року у четвер, 21 березня, на тлі зниження рівня пропозиції на ринку за рахунок санкцій США проти Ірану та Венесуели і скорочення видобутку на чолі з ОПЕК. Про це повідомляє Reuters.

Ф'ючерси на Brent до 8:27 за київським часом зросли на 0,15% до 68,60 доларів за барель після підйому до максимуму з листопада 2018 року на рівні 68,64 долара.

Ф'ючерси на WTI втратили 0,07% до 60,19 доларів, раніше також досягнувши максимуму з листопада 60,27 доларів за барель.

"Венесуельський експорт у США остаточно вичерпався, після того, як раніше в цьому році американська адміністрація ввела проти нього санкції", - повідомили аналітики банку ANZ в четвер.

Крім того, експорт іранської нафти впав. США хочуть скоротити експорт нафти Ірану приблизно на 20% до менш ніж 1 млн барелів на добу починаючи з травня, вимагаючи від країн-імпортерів обмежити покупки щоб уникнути попадання під санкції.

Запаси нафти в США минулого тижня впали майже на 10 млн барелів - максимально липня, повідомило Управління енергетичної інформації в середу. За даними EIA, запаси знизилися на 9,6 млн барелів до 439,5 млн барелів - мінімуму з січня.

Нагадаємо, ціна нафти марки Brent 20 березня знаходиться біля позначки в 68 доларів за барель.

Раніше США ввели санкції проти Венесуели, а саме проти венесуельської гірничодобувної корпорації та її голови.