ua en ru

Нафта на біржах перед початком торгів у США торгується без загальної тенденції

Нафта на біржах перед початком фондових торгів в США торгується без загальної тенденції: котирування нафти Brent продовжують знижуватися, у той час як котирування нафти WTI (Light Sweet) потроху ростуть.

Станом на 15:15 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.): - IPE Brent Crude (липень) - 106,97 (-0,52) при діапазоні котирувань 106,40-107,85; - Light, Sweet Crude Oil (червень) - 92,76 (+0,20) при діапазоні котирувань 91,60-92,88.

Зростання котирувань WTI сьогодні викликані технічним відскоком після досягнення рівня підтримки 91,6 дол./бар. У той же час тиск на котирування Brent сьогодні дещо посилився після того, як її котирування просіли нижче позначки 106,5 дол./бар.

На відкритті фондових торгів в США 18 травня 2012 р. очікується зростання провідних індексів на тлі майбутнього виходу інтернет-компанії Facebook на фондову біржу NASDAQ і зустрічі "великої вісімки" (G8) в Кемп-Девіді.

Тим часом на ринок нафтових ф'ючерсів продовжує надавати тиск обстановка на ринку FOREX. Американський долар зберігає стабільні позиції проти євро, що викликане побоюваннями збільшення боргових проблем Іспанії після того, як Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило довгостроковий рейтинг платоспроможності 16 іспанських банків, включаючи найбільший Banco Santander S.A.

Зазначимо, з початку поточного місяця ціна нафти Brent впала на 10% і опустилася до найнижчого рівня більш ніж за чотири з половиною місяці. Разом з тим ціна нафти WTI втратила з початку травня 11,7% і опустилася до найнижчого рівня більш ніж за шість з половиною місяців. У тому числі за підсумками торгів 17 травня ціна нафти Brent впала на 2,1% і вперше з кінця грудня 2011 р. встановилася нижче позначки 108 дол./бар., а ціна нафти WTI (Light Sweet) знизилася на 0,3% і вперше з початку листопада 2011 р. встановилася нижче 92,6 дол./бар.