ua en ru

Нафта марки Brent впала нижче рівня 100 дол./бар

Ціни на нафту марки Brent впали нижче рівня 100 дол./бар. вперше з липня 2012 р. на тлі появи нових сигналів про уповільнення темпів зростання світової економіки, передає телеканал "Росія 24".

Сорт Brent входить у велике число різних сировинних індексів та має в них більшу питому вагу, ніж марка WTI, і в цілому розглядається, як найбільш близький ціновий орієнтир до реального вартісного виразу нафти.

Багато учасників сировинного ринку відзначають, що однією з основних причин збереження негативних настроїв по нафті і сировині в цілому - це слабкі економічні дані, які почали надходити з багатьох країн світу.

"На мій погляд, на сировинних ринках йде переоцінка колишніх очікувань щодо темпів зростання світової економіки. Багато інвесторів вже в який раз забігли занадто далеко у своїх очікуваннях бурхливого відновлення. Перспективи зростання вартості сировини в найближчій перспективі виглядають не дуже переконливо, і ми бачимо зниження апетиту до сировинних активів ", - заявив старший аналітик Cmc Markets Рік Спунер.

WTI