ua en ru

Нафта дорожчає за рахунок підвищеного попиту в Китаї

Ціни на нафту зростають за рахунок підвищеного попиту в Китаї, але надлишок пропозиції стримує зростання.

Ціни на нафту зростають за рахунок підвищеного попиту в Китаї, але надлишок пропозиції стримує зростання.

До 8:55 мск ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,18 дол. - до 85,58 дол. за бар., а ф'ючерси на WTI - на 0,30 дол. - до 83,01 дол. за бар.

Розрахункове споживання нафти в Китаї у вересні підвищився на 6,2% порівняно з серпнем - до 10,3 млн бар. у добу, що стало максимальним зростанням з лютого.

"Враховуючи підвищення промислового виробництва, у майбутньому можна очікувати зростання споживання нафти в Китаї. Це може штовхнути ціни вгору, але світове споживання залишиться слабким у найближчому кварталі", - написали у звіті аналітики Phillips Futures в Сінгапурі.

Промислове виробництво в Китаї у вересні зросло на 8% в порівнянні з минулим роком після 6,9-процентного зростання в серпні, а зростання ВВП в III кварталі сповільнилося до 7,3% з 7,5% в II кварталі.

"Коливання цін будуть незначними. Потрібно почекати, що зробить ОПЕК на наступній нараді", - коментує керуючий сировинним фондом Astmax Investments в Токіо.

Нагадаємо, вчора ціни на нафту Brent - глобальний еталон - відновили зниження після п'ятничного відскоку, який виявився короткочасним.