ua en ru

Нафта Brent подорожчала з початку дня істотніше, ніж нафта WTI

Нафта Brent подорожчала з початку дня істотніше, ніж нафта WTI (Light Sweet). Станом на 14:20 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (червень) - 118,70 (+0,73) при діапазоні котирувань 118,01-119,12;
- Light, Sweet Crude Oil (травень) - 102,91 (+0,24) при діапазоні котирувань 102,55-103,21.

Ціни на нафтові ф'ючерси сьогодні ростуть, технічно відіграючи своє зниження напередодні. Нафта на біржах сьогодні дорожчає через технічні покупки нафтових ф'ючерсів, які напередодні помітно подешевшали під тиском даних про істотніше, ніж очікувалося, тижневе збільшення в США комерційних запасів сирої нафти.

За підсумками торгів 18 квітня офіційна ціна нафти Brent вперше за дев'ять з половиною тижнів встановилася нижче за відмітку 118 дол./бар., знизившись за день на 0,7%. Офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) напередодні впала на 1,7% і опустилася до свого тижневого мінімуму, встановившись нижче 103 дол./бар., забезпечивши сьогодні привабливі умови для відкриття довгих позицій.

На відкритті фондових торгів у США 19 квітня очікується підвищення провідних індексів, про що свідчить динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індикатори. Сьогодні в США будуть опубліковані дані по трудовій зайнятості, а також дані про продажі житла на вторинному ринку, які також зроблять свій вплив і на нафтовий ринок.