ua en ru

Нафта Brent подешевшала сьогодні з початку дня більш істотно, ніж нафта WTI

Нафта Brent подешевшала з початку дня більш істотно, ніж нафта WTI (Light Sweet). Станом на 15:25 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (червень) - 119,60 (-1,61) при діапазоні котирувань 119,41-121,00;
- Light, Sweet Crude Oil (травень) - 102,35 (-0,48) при діапазоні котирувань 101,86-102,83.

Ціни на нафтові ф'ючерси сьогодні стабільно знижуються. Негативна динаміка в цінах з операцій багато в чому обумовлена ​​обстановкою на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня помітно підріс проти євро та інших валют, забезпечивши непривабливі умови для спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США. Індекс долара для шести валют підвищився з початку торгів більш ніж на 0,3% і зараз перевищує ключову позначку 80 пунктів.

Зміцнення позицій долара викликане занепокоєнням глобальних інвесторів щодо можливого посилення боргової кризи в Європі. Головною причиною для таких побоювань є складна фінансово-економічна обстановка в Іспанії.

На відкритті фондових торгів в США очікується незначне підвищення провідних індексів. Підтримку фондовим індикаторам можуть надати дані за березень 2012 р. про обсяги роздрібних продажів в США. За прогнозами аналітиків, даний показник може підвищитися на 0,3%. Разом з тим Міністерство торгівлі США опублікує дані за лютий 2012 р. по складським запасам вироблених товарів. Очікується зростання даного показника на 0,6%.

Зниження цін на нафтові ф'ючерси сьогодні також обумовлено продовженням фіксації прибутку, що почалася торговим днем ​​раніше. Так, за підсумками торгів 13 квітня нафта на біржах у Лондоні і в Нью-Йорку вперше за три торгові дні подешевшала. Проте ціни на нафтові ф'ючерси істотно не змінилися і залишилися достатньо високі, що викликало сьогодні продовження технічних продажів.

Відзначимо, ціна нафти Middle East Crude на біржі в Токіо 16 квітня знизилася майже на 1,5%.