ua en ru

Нафта Brent подешевшала з початку торгів помітніше, ніж нафта WTI

Нафта Brent подешевшала з початку торгів помітніше, ніж нафта WTI. Станом на 13:15 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (серпень) - 90,04 (-0,94) при діапазоні котирувань 89,86-91,75;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 78,99 (-0,77) при діапазоні котирувань 79,03-80,68.

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються. Ринки сьогодні залишаються під тиском побоювань посилення фінансової кризи країн єврозони, що може зробити негативний вплив на всю глобальну економіку і ослабити попит на енергоносії. Іспанія сьогодні офіційно запитала у Євросоюзу (ЄС) фінансову допомогу на рекапіталізацію своєї банківської системи в розмірі до 100 млрд євро. Разом з тим міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Кіпру з ВВВ- до Вв+ з "негативним" прогнозом.

На цьому фоні американський долар на міжнародному валютному ринку FOREX з початку дня підріс проти євро та інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют підвищився більш ніж на 0,3% і зараз перевищує відмітку 82,5 пункту, що утрудняє покупки нафти та інших товарних активів, ціни на яких встановлені у валюті США.

Нагадаємо, до кінця минулого тижня ціни на нафту на біржах в Нью-Йорку і в Лондоні дещо стабілізувалися і за підсумками торгів 22 червня 2012 р. частково технічно відіграли своє падіння, підвищившись в середньому на 2%. Активні продажі нафтових ф'ючерсів припинилися після того, як за підсумками торгів 21 червня вони впали в ціні в середньому на 4%. При цьому офіційна ціна нафти Brent вперше за 19 місяців встановилася нижче за відмітку 90 дол./бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) вперше за дев'ять місяців просіла нижче 79 дол./бар.

Відзначимо, ціна нафтового "кошика" ОПЕК відновила свій мінімум за 19 місяців, встановившись нижче 89 дол./бар.