ua en ru

Нафта Brent подешевшала на 1,09 дол. до 83,95 дол. за барель, WTI - на 1,22 дол. до 80,62 дол. за барель

Ціни на нафту Brent впали до 47-місячного мінімуму на тлі надлишку пропозиції при слабкому світовому попиті

Ціни на нафту Brent впали до 47-місячного мінімуму на тлі надлишку пропозиції при слабкому світовому попиті, передає Reuters.

До 15:10 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 1,09 дол. до 83,95 дол. за барель, раніше впавши до 83,37 дол., а ф'ючерси на WTI - на 1,22 дол. до 80,62 дол. за барель.

Падіння цін в останні дні сприяли повідомлення кількох учасників ОПЕК - Саудівської Аравії, Кувейту та Ірану, з яких випливає, що організація не планує знижувати видобуток, щоб підтримати ціни.

"Тривають активні продажі, і поки їх темп не почне сповільнюватися, потрібно очікувати, що найгірше ще попереду", - сказав старший аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Катар слідом за Саудівською Аравією знизив ціни на нафту більш ніж на 1 дол. у спробі стимулювати попит в Азії. Іран і Кувейт заявили, що не заперечують проти зниження світових цін.

"Із заяв учасників ОПЕК явно випливає, що вони навряд чи будуть прагнути підтримати ціни на поточному рівні", - сказав Спунер.

Виробництво сланцевої нафти в США в листопаді підвищиться на 106 тис. барелів на добу в порівнянні з жовтнем, прогнозує Управління енергетичної інформації. Запаси нафти в США виросли минулого тижня, припускають опитані Рейтер аналітики напередодні публікації щотижневих звітів про запаси.

Міжнародне енергетичне агентство (IEA) істотно знизило прогноз світового споживання нафти в 2015 році і очікує подальшого падіння цін.

Нагадаємо, вранці 15 жовтня ціна на нафту марки Brent знизилася на 4,33% до 85,06 дол./барель.