ua en ru

Нафта Brent подешевшала до 82,80 дол./барель, WTI до 78,50 дол./барель

Нафта Brent подешевшала до 82,80 дол./барель, WTI до 78,50 дол./барель Джерело фото:dn.no
Ціни на нафту знижуються в міру наближення крайнього терміну для угоди з Іраном про його ядерну програму

Ціни на нафту знижуються в міру наближення крайнього терміну для угоди з Іраном про його ядерну програму, передає Reuters.

До 15:05 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,15 дол. до 82,80 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,18 дол. до 78,50 дол. за барель. У середу Brent подешевшала до чотирирічного мінімуму.

Домовитися з Іраном про його ядерну програму стане важче, якщо це не відбудеться 24 листопада, сказав держсекретар США Джон Керрі напередодні переговорів в Омані наступного тижня.

"Якщо санкції проти Ірану будуть пом'якшені, доведеться переглянути баланс попиту і пропозиції нафти", - сказав аналітик Petromatrix Олів'є Жакоб. На його думку, у випадку пом'якшення санкцій Іран зможе підвищити експорт нафти на 500 тис.барелів на добу в 2015 році.

Запаси нафти в США виросли на 0,46 мільйона барелів минулого тижня, за даними Управління енергетичної інформації, при прогнозі підвищення на 2,2 мільйона.

"Підвищення цін, швидше за все, пов'язано з тим, що запаси нафти в США виросли не так сильно, як очікувалося, за рахунок спаду імпорту, а видобуток нафти скоротився порівняно з попереднім тижнем", - йдеться у звіті Philip Futures. На думку аналітиків цієї фірми, зростання цін буде недовгим, тому що ринкові показники не змінилися, і нові рівні підтримки Brent і WTI - 82 дол. і 75,84 дол. за барель, відповідно.

Також ринок порадувало повідомлення про зростання числа робочих місць в приватному секторі США на 230 тис. в жовтні при прогнозі підвищення на 220 тис.

Лівія знизила видобуток нафти як мінімум на 200 тис. барелів на добу, так як озброєні люди захопили родовище ель-Шарара, повідомили джерела.

Міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі в середу зустрівся з міністром закордонних справ Венесуели Рафаелем Раміресом. Жодна із сторін не розповіла про минулих переговорах, але в кінці 1990-х років Саудівська Аравія домовилася з Венесуелою і Мексикою про зниження видобутку, що допомогло вирости цінами, до цього впав майже до 10 дол. за барель. Однак цього разу аналітики не очікують подібного угоди.

Нагадаємо, вранці 6 листопада нафта Brent подорожчала до 83,1 дол. за бар., WTI - до 78,89 дол. за бар