ua en ru

Нефьодов розповів, чому досі не сформовані наглядові ради в "Укренерго" і УЗ

Нефьодов розповів, чому досі не сформовані наглядові ради в "Укренерго" і УЗ Фото: Максим Нефьодов (facebook.com/max.nefyodov)

Нефьодов заявив, що йому складно дати якийсь прогноз

Процедуру формування наглядових рад в "Укренерго", "Укргідроенерго", "Укрпошті", аеропорту "Бориспіль" і "Укрзалізниці" гальмує недостатньо ефективна робота номінаційного комітету. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Про плани створення наглядових рад в МЕРТ заявляли приблизно рік тому.

"Усі ці компанії знаходяться приблизно на одній і тій же стадії. Зараз ми шукаємо формулу, щоб ефективно працював номінаційний комітет (міжвідомчий комітет при МЕРТ, який відбирає кандидатів на посади голів і членів наглядових рад держкомпаній, - ред.), який повинен виконувати головну роль, починаючи від затвердження критеріїв до кандидатів, і закінчуючи переглядом шорт-листа й рекомендацією Кабінету міністрів для призначення переможця", - сказав Нефьодов.

Він вважає, що зараз номінаційний комітет працює погано. Нефьодов зазначив, що йому складно дати якийсь прогноз.

"Але ми намагаємося перезавантажити цей процес, ведемо переговори з усіма сторонами, у тому числі, і міжнародними партнерами, які там є спостерігачами, і з учасниками номінаційного комітету з української сторони, щоб протиріччя й конфлікти зняти й рухатися вперед", - заявив заступник міністра .

За його словами, важливим маркером буде перезавантаження наглядової ради "Нафтогазу".

"Якщо вона відбудеться успішно й без скандалів, якщо вона почне працювати, буде набагато більше взаємної довіри, щоб рухатися по інших компаніях", - підкреслив Нефьодов.

Нагадаємо, у березні Кабінет міністрів України затвердив порядки формування наглядових рад для стратегічних державних підприємств.