ua en ru

Неприпустимо позбавляти громадян України євроінтеграції на догоду приватним політичним амбіціям, - нардеп

Дії глави парламентського комітету з питань евроітеграціі Григорія Немирі знову ставлять під загрозу європейські перспективи України. Таку думку висловив громадський активіст Дмитро Крикун та народний депутат Ірина Горіна, в той час як нардеп від "Батьківщини" Анатолій Гриценко вважає, що угода про асоціацію має бути підписана в будь-якому випадку

Один з лідерів опозиції, голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко переконаний, що Угода про Асоціацію має бути підписана в будь-якому випадку. "Моя позиція, так само як й нашої партії "Громадянська позиція", залишається послідовною і незмінною роками: Угода про Асоціацію з Євросоюзом має бути підписана, незважаючи на наявність в Україні серйозних внутрішніх проблем, у т.ч. незаконно засуджених політв'язнів. По-перше, Угоду про Асоціацію з Євросоюзом є стратегічно важливим для України та українського народу на довгострокову перспективу. По-друге, це "точка неповернення" в намірах Кремля втягнути Україну в різні євразійські, митні та інші союзи. По-третє, це вибір не географічний - вибір системи", - підкреслив політик.

За словами Гриценка, підписання Угоди про Асоціацію не тільки підтримується самої Тимошенко, а й підвищує шанси на її звільнення. "Після підписання Угоди з Євросоюзом шанси на звільнення Юлії Тимошенко збільшуються, як і збільшується шанс на зміну нинішньої влади мирним шляхом. Нагадаю: сама Юлія Тимошенко (як і Юрій Луценко) раніше письмово зверталася за грат до лідерів Євросоюзу - з проханням підписати Угоду про асоціацію з Україною", - заявив він.

У свою чергу координатор проекту "Ми - європейці" Дмитро Крикун прямо звинуватив Григорія Немирю у спробах зірвати європейську інтеграцію України. "Скоро Немиря стане моїм особистим ворогом", - написав він на своїй сторінці в Facebook. Також Крикун додав, що координована ним громадська організація звернулася до фракції "Батьківщини" з вимогою беззастережно підтримати євроінтеграцію нашої країни: "Звертаємося до керівництва фракції ВО" Батьківщина "з вимогою безумовно підтримати підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС", - зазначив громадський активіст .

Тим часом, народний депутат Ірина Горіна вважає, що, опозиціонери самі не хочуть звільнення Юлії Тимошенко, вбачаючи в ній політичного конкурента. "Знаючи всі перипетії, які існують всередині опозиції, це (заклики Немирі і вимоги опозиції, - ред.) Навиває тільки одну думку: практично ніхто з лідерів опозиції не хоче, щоб Юлія Тимошенко вийшла на свободу, бо вона для них єдиний і першочерговим конкурент. Тому їм якраз і вигідно, щоб вона сиділа у в'язниці. І всі ось ці умови говорять тільки про це ", - заявила вона.

Коментуючи важливість підписання Угоди про Асоціацію з ЄС для України, Горіна також висловила впевненість, що позбавляти громадян України всіх вигод, які країна одержить від євроінтеграції та поглиблення співпраці з Європою, на догоду чиїмось приватним політичним амбіціям абсолютно неприпустимо. "Такі заяви (про призов призупинити євроінтеграційний процес, - ред.) Це злочин перед українськими громадянами. Підписання Асоціації - це тільки перший крок процесу євроінтеграції. Це дуже тривалий і складний процес. Це (Угода про Асоціацію з ЄС, - ред.) Дає можливості приходу нових інвестицій в економіку, створення робочих місць, більш високої оплати праці. Чому цього повинні бути позбавлені звичайні громадяни України? Звісно, ​​це дивно і неприпустимо, що глава комітету з євроінтеграції (Григорій Немиря, - ред.) закликає не підписувати Угоду про Асоціації з Європейським Союзом. Це абсурд, цілковитий абсурд ", - резюмувала політик.