ua en ru

"Не має морального права": Трасс виступила проти участі Росії в G20

"Не має морального права": Трасс виступила проти участі Росії в G20 Фото: міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс (GettyImages)

Росія не має морального права засідати в G20, заявив представник британського міністерства закордонних справ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як повідомили у зовнішньополітичному відомстві, глава МЗС Британії Ліз Трасс вважає, що президент РФ Володимир Путін не має брати участь на саміті в Індонезії через війну проти України.

"Ми вітаємо зусилля Індонезії щодо забезпечення врахування наслідків війни з Росією на зустрічах G20, а також ознаки того, що Україну може представляти президент Володимир Зеленський на саміті лідерів G20", - йдеться в заяві.

Раніше радник керівника ОП Михайло Подоляк в інтерв'ю ВВС заявив, що президент України Володимир Зеленський може відвідати осінній саміт "Великої двадцятки" в Індонезії, якщо на ньому буде присутній Путін.

Додамо, до цього стало відомо, що президент Росії Володимир Путін прийняв запрошення Індонезії взяти участь у саміті G20, який пройде на острові Балі 15-16 листопада.

Однак до цього в Кремлі робили різні суперечливі заяви. Спочатку помічник президента РФ Юрій Ушаков заявляв, що глава Кремля має намір взяти участь у саміті G20.

Після чого прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі ще не вирішили, чи буде російський лідер присутній на саміті, заявивши, що вирішиться це питання "в потрібний час".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.