ua en ru

НБУ заявляє про збройне захоплення свого відомчого ВНЗ в Севастополі

Національний банк України (НБУ) заявляє про збройне захоплення свого відомчого вищого навчального закладу в Севастополі.

Національний банк України (НБУ) заявляє про збройне захоплення свого відомчого вищого навчального закладу в Севастополі. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

"Університет банківської справи Національного банку України (р. Київ) висловлює стурбованість щодо надзвичайних подій, які відбулися 15 травня 2014 р. в Севастополі на території його структурного підрозділу - Севастопольського інституту банківської справи УБС НБУ", - йдеться в повідомленні.

У НБУ розповіли, що 30 озброєних військових заблокували приміщення інституту, а студенти і науково-педагогічні працівники були виведені з навчального корпусу з вимогами негайного визнання новопризначеного директора інституту Грищенко.

"Наголошуємо, що процедура призначення і звільнення першого керівника установи регламентується чинним законодавством. Даний прецедент робить неможливим подальше функціонування навчального закладу, призводить до зриву навчального року та отримання дипломів випускниками інституту", - відзначили в Нацбанку.

Ректорат університету наполягає на негайному врегулюванні даного конфлікту в рамках правового поля та позитивного вирішення вищезазначених питань.