ua en ru

НБУ погодив довірену особу за акціями підсанкційних власників Альфа-Банку (Україна)

НБУ погодив довірену особу за акціями підсанкційних власників Альфа-Банку (Україна) Фото: Альфа-Банк погодив довірену особу Фрідмана та Авена (kr.misto.gov.ua)

Альфа-Банк (Україна) погодив з Національним банком України довірену особу - Сімеона Дянкова. Йому передається право голосу за акціями акціонерів, які потрапили під санкції, та право будь-яким чином брати участь в управлінні банком.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу банку.

"Тепер у межах повноважень та законодавства Дянков може брати участь в управлінні банком", - йдеться в повідомленні.

Дянков - болгарський економіст, колишній міністр фінансів та віце-прем'єр уряду Болгарії (липень 2009 - березень 2013 року). Наразі обіймає посади виконавчого директора Групи з фінансових ринків Лондонської школи економіки та технічного радника Європейської комісії.

Як зазначив Роман Шпек, голова наглядової ради Альфа-Банку (Україна): "Ми засуджуємо війну, жахливі жертви серед населення, руйнування інфраструктури. Ми розуміємо, які ресурси будуть потрібні для відродження економіки України й однозначно будемо брати участь у відновленні. Ми маємо бути готові до цього. Сьогоднішнє призначення Сімеона Дянкова - важливий крок до вирішення репутаційних викликів, які виникли в Альфа-Банку Україна та до виконання вимог українського законодавства".

Як повідомляло РБК-Україна, під санкції ЄС потрапили Михайло Фрідман та Петр Авен, яким належить близько половини акцій банку.

Нагадаємо, у НБУ заявили, що санкції проти російського "Альфа-банку", оголошені Міністерством фінансів США 6 квітня, не вплинуть на роботу "Альфа-Банк" (Україна). Банк є незалежною юридичною особою.