ua en ru

Нацбанк пояснив, чому гривня знецінилася за місяць на 1,3%

Нацбанк пояснив, чому гривня знецінилася за місяць на 1,3% Фото: у НБУ пояснили причини падіння курсу гривні (РБК-Україна)

При цьому з початку року вартість гривні до долара залишилася вищою на 1,2%

Національний банк України пояснює падіння курс національної валюти на 1,3% в жовтні зростанням попиту на іноземну валюту. Про це йдеться в макроекономічному і монетарному звіті Нацбанку за жовтень 2017 року.

Так, згідно з даними звіту, незважаючи на зниження курсу гривні по відношенню до долара в жовтні, з початку року вартість гривні залишається вище на 1,2%.

"На валютному ринку тривало превалювання девальваційного тиску на гривню, викликане зростанням попиту на іноземну валюту з боку підприємств паливно-енергетичного комплексу, автотрейдерів та фармацевтичної галузі", - йдеться в огляді.

Також, пояснили в Нацбанку, прискорило знецінення гривні і ситуація на готівковому валютному ринку, коли обсяги пропозиції валюти з боку населення знижувалися з одночасним збільшенням попиту на неї.

Цю ситуацію регулятор пояснює сезонним погіршенням курсових очікувань населення.

Нагадаємо, в обмінних пунктах України сьогодні, 1 листопада 2017 року, в 11:05 курс долара в продажу збільшився на 3 копійки - до 26,93 гривень, курс купівлі долара підвищився на 5 копійок - до 26,70 гривень за долар.