ua en ru

НБУ оштрафував акціонера "Альфа Банку"

НБУ оштрафував акціонера "Альфа Банку" Фото: Національний банк України

Штраф призначений ABH Ukraine Limited за те, що компанія набула істотньої участі у ПАТ "Банк Кіпру" без узгодження з регулятором

Національний банк України (НБУ) наклав штраф на компанію ABH Ukraine Limited (Ей-Бі-Ейч Юкрейн Лімітед), яка є одним з акціонерів "Альфа Банку". Зокрема, штраф призначений за те, що компанія придбала істотної участь в ПАТ "Банк Кіпру" (нинішня назва - ПАТ "Неос банк") без узгодження з регулятором. Про це регулятор повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з повідомленням, розмір штрафу склав 0,1% від статутного капіталу ПАТ "Неос Банк" станом на дату скоєння правопорушення. Під час розрахунку розміру штрафу, НБУ прийняв до уваги той факт, що ABH Ukraine Limited визнала факт вчинення правопорушення та підтвердила готовність застосувати невідкладних заходів для усунення наслідків правопорушення.

"Мі продовжимо застосовувати необхідні заходи для підвищення прозорості банківської системи. Самостійне та сумлінне виконання заходів для усунення правопорушень і відновлення законності розглядатиметься НБУ, як підстава для пом'якшення відповідальності. Національний банк і надалі буде застосовувати заходи впливу, в тому числі накладення максимальних передбачених законом штрафів по відношенню до порушників банківського законодавства, які отримали попередження про необхідність усунути правопорушення і продовжують ігнорувати приписи регулятора ", - прокоментував рішення регулятора Леонід Антоненко, директор департаменту НБУ з реєстраційним питань і ліцензуванню.

Нагадаємо, що перший квартал 2015 р. "Альфа Банка" завершив зі збитком у 633 млн грн.

Регулятор підвищує прозорість банківської системи та контролює дотримання банківського законодавства16 квітня 2015 рок...

Posted by Національний банк України on 22 Апрель 2015 г.