ua en ru

НБУ та НКЦПФР уклали меморандум про співпрацю у розвитку ринку капіталів

НБУ та НКЦПФР уклали меморандум про співпрацю у розвитку ринку капіталів Фото: НБУ та НКЦПФР підписали меморандум про співробітництво (НБУ)

Документ стане основою нового закону про депозитарну систему

Національний банк України і Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку уклали "Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у розвитку інфраструктури ринку капіталів в Україні". Підписання документа відбулося сьогодні в приміщенні НБУ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Меморандум про взаєморозуміння між НБУ та Національною комісією щодо співробітництва у розвитку інфраструктури ринків капіталу, для підписання якого ми сьогодні зібралися, закріплює цілі трансформації ринків капіталу, принципи їх функціонування, а також визначає кроки, необхідні для їх реформування. У подальшому цей документ повинен стати концептуальною основою для нового закону про депозитарну систему України ", - заявив в. о. голови Національного банку Яків Смолій.

За його словами, укладаючи меморандум, НБУ бере на себе зобов'язання щодо внесення змін у нормативно-правові акти і виходу з капіталів Розрахункового центру.

Крім того, НБУ має намір об'єднати свій депозитарій з Національним депозитарієм України. Смолій зазначив, що консолідація депозитаріїв повинна відбутися лише за умови, що НБУ зможе і надалі ефективно проводити весь спектр монетарних операцій в єдиному депозитарії.

Нагадаємо, в НБУ розповіли про ситуацію з адекватністю капіталів українських банків.