ua en ru

НБУ призначив куратора в Терра Банку

Національний банк призначив свого куратора в Терра Банк. Про це повідомляє інформаційний проект FinMaidan.

"В даний час, виходячи з ситуації, яка склалася, діяльність банку вже деякий час перебуває під контролем з боку Національного банку. Всі операції проводяться під наглядом уповноваженого представника (куратора) НБУ", - йдеться в повідомленні банку.

В Терра Банку також відзначають, що на сьогоднішній день фінансове становище у фінустанові є складним.

Нагадаємо, досі в банку діяли ліміти на зняття готівки з платіжних карт в розмірі 500 грн, проте зараз ці обмеження посилені. "Ліміти були, але тепер всі карти тимчасово заблоковані. Не можна зняти гроші ні через банкомати, ні в касі. Зараз у нашому банку очікується введення тимчасової адміністрації", - повідомили в колл-центрі установи.

Співробітник додав, що також немає можливості зняти депозит. Прес-служба ситуацію в банку не коментувала. У НБУ не змогли уточнити, коли саме буде введена адміністрація.

Терра Банк займає 42-е місце за активами (4,3 млрд грн). Раніше банк належав Руслану Циплакову, який є власником неплатоспроможного Південкомбанку. З грудня минулого року Терра Банк належить голові наглядової ради, власнику кредитної спілки "Володар" Сергію Клименко.

Опосередковано банк пов'язують з колишнім народним депутатом від Партії регіонів Максимом Луцьким.

Установа спеціалізується на обслуговуванні фізичних осіб: на 1 липня його роздрібний депозитний портфель становив 2 млрд грн, а корпоративний - 1 млрд грн.