ua en ru

НБУ констатує збільшення надходжень іноземної валюти в Україну

НБУ констатує збільшення надходжень іноземної валюти в Україну Фото: глава НБУ Валерія Гонтарєва

Середньоденний обсяг купівлі готівкової валюти банками виріс в 2 рази

Обсяг надходжень іноземної валюти в Україну з початку року зріс з 171 до 231 млн доларів в день. Про це повідомила голова НБУ Валерія Гонтарєва під час брифінгу 26 травня, передає кореспондент РБК-Україна.


"Середньоденний обсяг надходжень від нерезидентів зріс з 171 млн в день у січні до 231 мільйона доларів у травні", - заявила Гонтарєва. За її словами, зростання валютної пропозиції спостерігалось і на готівковому валютному ринку.

"Середньоденний обсяг купленої банками готівкової валюти у квітні виріс майже в 2 рази, порівняно з січнем, і на 34,4% до попереднього місяця", - зазначила голова НБУ. Гонтарєва також додала, що з початку року чиста купівля валюти банками у населення склала 1,1 млрд доларів. Середньоденний рівень продажу банками готівкової валюти в поточному році значно не змінювався.

"Куплену іноземну валюту банки, в тому числі, направляли для продажу на міжбанківському валютному ринку. Пропозиція валюти залишалась значною, незважаючи на те, що в травні також була продовжена лібералізація антикризових адміністративних обмежень на валютному ринку", - повідомила Гонтарєва.

Нагадаємо, НБУ спростив процедуру купівлі іноземної валюти на міжбанку.