ua en ru

НБУ ще не передав додаткові матеріали Kroll щодо ПриватБанку та Коломойського, - ГПУ

НБУ ще не передав додаткові матеріали Kroll щодо ПриватБанку та Коломойського, - ГПУ Фото: ПриватБанк (УНІАН)

ГПУ досі не отримала матеріали детективів Kroll щодо махінацій в ПриватБанку

Національний банк України ще не передав Генпрокуратурі додаткові матеріали детективного агентства Kroll щодо махінацій у "Приватбанку" до націоналізації та щодо колишнього власника Ігоря Коломойського. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів заступник генпрокурора Євген Єнін.

"За співпрацю з Kroll відповідає замовник - Національний банк України. На сьогоднішній день від НБУ до нас не надходило додаткових матеріалів (щодо махінацій у "Приватбанку", - ред.), - зазначив Єнін.

Нагадаємо, в січні Нацбанк опублікував результати розслідування Kroll щодо махінацій у "ПриватБанку". Зокрема, детективи встановили, що кошти банку виводилися шляхом купівлі активів і фінансування різних бізнеспроектів, пов'язаних з екс-власниками фінансової установи як на території України, так і за кордоном. За оцінкою детективів, перед націоналізацією "ПриватБанк" був об'єктом махінацій на 5,5 млрд доларів.

Пізніше заступник глави НБУ Катерина Рожкова заявила, що Генпрокуратура порушить кримінальне провадження за результатами forensic audit "ПриватБанку". За її словами, регулятор вже передав матеріали дослідження в правоохоронні органи, а також ряду дипломатів з країн, які фігурують у розслідуванні та в яких банк має свої структурні підрозділи.