Держпродспоживслужба встановила причину та джерело масового отруєння людей у Харкові. Джерелом спалаху кишкової інфекції став хворий працівник закладу харчування.
Про це йдеться у заяві Держпродспоживслужби на сторінці у Facebook.
В результаті спалаху кишкової інфекції у Харкові постраждали 90 людей.
"Фахівці встановили, що основна причина спалаху - недотримання санітарно-гігієнічного режиму закладами харчування, які мали спільну кухню. Ймовірне джерело спалаху - хворий працівник", - розповіли у службі.
Головний держінспектор Харківської області вирішив закрити два ресторани, звідки й почався спалах. А один із ресторанів зобов'язали знищити з обігу харчові продукти, що несуть загрозу здоров’ю та життю людей.
Люди масово отруїлися після відвідування ресторанів "Якіторія" і "Мафія".
Нагадаємо, за фактом масового отруєння у Харкові було порушено кримінальну справу, а винним загрожує до 3 років позбавлення волі.