ua en ru

Призначені в уряд депутати не складають мандати, бо більшості в ВР не вистачає голосів, - Ярема

Віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема та призначені в Кабінет міністрів народні депутати не складають мандати, бо їхні голоси необхідні більшості для прийняття законів

Віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема та призначені в Кабінет міністрів народні депутати не складають мандати, бо їхні голоси необхідні більшості для прийняття законів. Про це сьогодні повідомив в кулуарах ВР Віталій Ярема, передає кореспондент РБК-Україна .

"Я не склав повноваження депутата тому, що я мажоритарник. Якби я був у списку, і за мною заходив наступний депутат, то в мене не було б з цього приводу питань. Оскільки вибори на мажоритарних округах поки що не проводяться, я вважаю, що мій голос при прийнятті рішень, особливо зараз, коли країна практично знаходиться в стадії військового стану, мій голос має для держави велике значення", - сказав Ярема.

Він додав, що з цієї ж причини не складають мандатів інші депутати, що призначені в уряд.

"Це мажоритарники, в основному це ті депутати, де не відбуваються вибори на округах... Ми розуміємо свою відповідальність перед країною, перед людьми, які нам доручили мандат і послали нас працювати в уряд. Нам треба приходити і голосувати", - підкреслив Ярема.