ua en ru

Незадовго до вибухів у Ічні начальника військових складів звільнили з посади, - Луценко

Незадовго до вибухів у Ічні начальника військових складів звільнили з посади, - Луценко Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

Начальника арсеналу звільнили за непідготовленість до диверсій

Начальника 6 Арсеналу в Ічні Чернігівської області Міністерство оборони звільнило з посади після перевірки незадовго до вибухів на складі боєприпасів. Про це сказав генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу в середу, 10 жовтня, передає РБК-Україна.

За словами генпрокурора, в серпні 2018 року підрозділи Сил спеціальних операцій (ССО) провели антидиверсійні відпрацювання всіх складів на території України. В Ічні цю перевірку провалили.

"Контрдиверсійна готовність саме в Ічні відсутня, про що свідчить внутрішня робота Міністерства оборони, Генерального штабу. Вони дійсно це встановили. І саме за це був знятий керівник (звільнили в запас без вихідних виплат, - ред). Це сталося буквально місяць-півтора тому", - розповів Луценко.

Він зазначив, що після проведених перевірок військовою прокуратурою і Міноборони восени минулого року, плани щодо вдосконалення безпеки військових складів у Ічні не були реалізовані.

Луценко назвав причиною цього недостатнє виділення коштів. Однак у ГПУ також викликають питання темпи робіт та їх організація.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України сьогодні, 10 жовтня 2018 року, ухвалив рішення про виділення 100 млн гривень на ліквідацію наслідків вибухів в Чернігівській області.