ua en ru

Навального зареєстрували кандидатом на пост мера Москви

Олексій Навальний і Сергій Мітрохін зареєстровані кандидатами на посаду мера Москви. Про це офіційно заявив Мосизбирком.

Олексій Навальний і Сергій Мітрохін зареєстровані кандидатами на посаду мера Москви. Про це офіційно заявив Мосизбирком.

Нагадаємо, для реєстрації Навальному, висунутого від партії "РПР-Парнас", і Мітрохіну від "Яблука" було необхідно пройти муніципальний фільтр. У підсумку обидва зібрали більшість підписів самостійно, а решту отримали від Ради муніципальних утворень.

Варто відзначити, що без допомоги Ради обійшлися лише два кандидати - Сергій Собянін, якого активно підтримали муніципальні депутати від "Єдиної Росії", і Іван Мельников, якому вистачило голосів від представників КПРФ.

Читайте також: Олексій Навальний висунутий кандидатом у мери Москви

Крім них, у виборах також візьмуть участь Микола Левич ("Справедлива Росія"), а також Михайло Дегтярьов (ЛДПР).

Додамо, що Навальний зареєстрований кандидатом всього за добу до оголошення судового вироку в Кірові. При цьому навіть якщо опозиціонер буде визнаний винним у розкраданні лісу, то він зможе продовжити виборчу кампанію у разі своєчасної подачі апеляції.

В даний час Навальний проходить обвинуваченим у справі про розкрадання 16 млн руб. в компанії "Кіровліс". Судовий процес над ним ще не завершений. Прокуратура просить суд визнати Олексія Навального винним у справі "Кіровлісу" і засудити його до 6 років в'язниці і штрафу в 1 млн рублів.

Читайте також: Російська прокуратура просить для Навального 6 років в'язниці

Вибори мера Москви пройдуть 8 вересня в Єдиний день голосування. Вибори мера відбудуться достроково через відставку Сергія Собяніна, який також має намір взяти участь в гонці.