ua en ru

Нацрада запросила на своє засідання по "Інтеру" представників СБУ, Ради, РНБО і Мінінформації

Нацрада запросила на своє засідання по "Інтеру" представників СБУ, Ради, РНБО і Мінінформації

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення запросив на своє засідання 15 січня, присвячене, зокрема, розгляду питання з трансляцією телеканалом "Інтер" новорічного концерту за участю російських виконавців, представників Служби безпеки, Верховної Ради, Ради нацбезпеки і оборони та Міністерства інформаційної політики. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради.

"До участі в цьому засіданні ми запрошуємо представників СБУ - обговорити питання впливу власників комерційних каналів на інформаційне середовище, яка є сферою національної безпеки держави, представників комітету свободи слова Верховної Ради, інших депутатів - для обговорення невідкладного законодавчого розширення повноважень Національної ради, а також закону, який регулював би участь антиукраїнських медійних осіб в інформпросторі України. Для вироблення спільних дій запрошуємо представника Міністерства інформаційної політики України. З представниками РНБО обговоримо застосування цим органом закону про санкції на основі медіамоніторингу, який надасть Національна рада", - сказано в повідомленні.

Крім того, як повідомляється, на засідання будуть викликані топ-менеджери каналу "Інтер" та інших національних каналів.

"Обговоримо і приймемо рішення як про систему реагування на дії медіа в ході гібридної війни, які можуть мати ознаки поширення ворожих пропагандистських текстів, так і про роль медіа у побудові національної держави, зміцнення її обороноздатності, а також узгодимо єдині дії щодо законодавчого забезпечення механізму захисту, безкомпромісного покарання порушників закону і стандартів свободи слова і прав людини", - уточнили в прес-службі.

Крім того, на засідання запрошені громадські активісти, ЗМІ, а також представники європейських організацій.

Нагадаємо, 1 січня секретар РНБО Олександр Турчинов закликав Нацраду розглянути питання про позбавлення ліцензії телеканалу "Інтер". Приводом стала трансляція новорічного концерту за участю російських виконавців, які "підтримували терористів і вітали захоплення Криму і Донбасу".

У свою чергу телеканал "Інтер" заявив про тиск з боку окремих українських політиків.