ua en ru

Національний екзит-пол 25 травня пройде у всіх областях і охопить 17 тис. респондентів

У день проведення виборів Президента України, 25 травня 2014 р., пройде національний екзит-пол, у якому візьмуть участь близько 17 тис. респондентів.

У день проведення виборів Президента України, 25 травня 2014 р., пройде національний екзит-пол, у якому візьмуть участь близько 17 тис. респондентів. Про це стало відомо на прес-конференції "Національний екзит-пол 2014", переет кореспондент РБК-Україна.

"У цьому екзит-полі за нашими планами має взяти участь близько 16-17 тис. виборців, в залежності від явки, але це не точна цифра. Екзит-пол пройде у всіх областях крім АР Крим і охопить 400 виборчих дільниць", - заявила директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

На кожному участь буде працювати 2-3 інтерв'юера, цього буде зайнято близько 1 тис. осіб.

Статистична похибка буде складати близько 2,5% для лідерів перегонів, і не буде перевищувати 0,5-1% для інших учасників.

На парламентських виборах 2012 р. максимальна похибка вибірки для всіх партій склала не більше 1,9%.

Як зазначила Бекешкіна, в екзит-полі буде всього два питання: "За кого?" і "Коли визначилися?", а також "об'єктивки" з інформацією про респондента - стать, вік, освіта.

Всього, за її словами, 25 травня пройде три прес-конференції у рамках екзит-полу, на яких будуть оголошені попередні результати виборів.

Так, в 14:00 буде оголошена інформація про перебіг екзит-полу, можливі проблеми і поточну ситуацію.

О 19:45 розпочнеться друга прес-конференція, на якій заплановано оголошення попередніх результатів відразу по закритті виборчих дільниць.

О 23:00 відбудеться прес-конференція з уточненими даними.

При цьому деталізований звіт за результатами виборів з'явиться 3 червня, після одержання паперових анкет.