ua en ru

У НАТО заявили, що РФ намагається змінити світовий порядок за допомогою пропаганди

У НАТО заявили, що РФ намагається змінити світовий порядок за допомогою пропаганди Фото: Петр Павел (flickr.com-czecharmy)

РФ намагається похитнути те, як західні суспільства сприймають НАТО

Російська Федерація (РФ) намагається змінити світовий порядок, використовуючи пропаганду. Про це заявив голова військового комітету НАТО Петр Павел на саміті Stratcom в Празі, повідомляє портал Lidovky.сz.

"Росія незадоволена нинішнім світовим порядком, заснованим на західному типі ліберальних демократій, і намагається змінити його", - зазначив представник альянсу.

Павел заявив, що Росія не вдається до військової агресії проти НАТО, але використовує гібридні інструменти, такі як пропаганда в ЗМІ і соцмережах.

"Росія намагається похитнути то, як західні суспільства сприймають НАТО, її мети і дії", - відзначив він і додав, що цей процес проходить досить ефективно.

За словами глави військового комітету, поширення дезінформації говорить про те, що західні суспільства більш відкриті, і зміст новин, які отримує громадськість, не контролюється. Павел вважає, що відкрите суспільство, незважаючи на свою вразливість, є найкращим місцем для життя людей, і НАТО повинно дотримуватися цієї переваги.

Він підкреслив, що альянсу варто зміцнити свою узгодженість, для чого країни-члени НАТО повинні віддавати не менше 2% ВВП на оборону.

Нагадаємо, в 2017 році світові військові витрати досягли 1739 млрд доларів, члени Організації Північноатлантичного договору (НАТО) домовилися збільшити свої військові витрати.