ua en ru

"Наш край" вимагає звіту силовиків щодо подій в Луцьку та інших подібних злочинів

"Наш край" вимагає звіту силовиків щодо подій в Луцьку та інших подібних злочинів Фото: обстріл консульства Польщі

У політсилі також вимагають посилити роботу з попередження нападів на польські пам'ятники

"Наш край" вимагає від силовиків відзвітувати перед депутатами про хід розслідування обстрілу Генерального консульства Польщі в Луцьку та посилити роботу з попередження нападів на польські пам'ятки, а також закликає представників усіх українських політичних сил ввести мораторій на розгляд "тем, що роз'єднують Україну". Про це йдеться в заяві партії, опублікованій на сайті "Нашого краю".

У партії також вимагають від керівництва силових і спеціальних органів звіту про розслідування подібних злочинів.

"Керівництво силових і спеціальних органів повинне відзвітувати перед Верховною Радою про розслідування цього та інших подібних злочинів. Крім цього, силовики повинні посилити роботу з попередження нападів на польські пам'ятники в нашій країні, а також надійно захистити дипломатичні представництва всіх без винятку країн. "Наш край" закликає представників усіх українських політичних сил ввести мораторій на розгляд тем, які роз'єднують і роздирають нашу країну", - йдеться в заяві.

У партії впевнені, що обстріл консульства Польщі в Луцьку демонструє, що "всередині країни діють сили, які зацікавлені в роз'єднанні не тільки українців, але і інших дружніх народів".

"Те, що ці сили вже регулярно здійснюють спроби зіпсувати українсько-польські взаємини, питання, перш за все, до правоохоронних структур. Досі не проведено ефективне розслідування попередніх інцидентів і, тим самим, спровоковано новий зухвалий злочин", – вважають в "Нашому краї".

У партії впевнені, що мета у нападників — "розсварити Україну з союзниками, зупинити зближення з Європейським Союзом і зірвати введення безвізового режиму для українців".

Нагадаємо, обстріл будівлі Генерального консульства Польщі у Луцьку стався в ніч на 29 березня. У Міністерстві закордонних справ обстріл консульства назвали провокацією.