ua en ru

"Наш край" закликав "Укрзалізницю" боротися з корупцією, а не підвищувати ціни на проїзд

"Наш край" закликав "Укрзалізницю" боротися з корупцією, а не підвищувати ціни на проїзд Фото: Олександр Мазурчак (mayorsclub.org.ua)

На думку Мазурчака, про підвищення цін можна говорити тільки після "реальних реформ" на залізниці

Партія "Наш край" закликає керівництво "Укрзалізниці" боротися з корупцією, а не підвищувати ціни на квитки для пасажирів на 25%. Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак, передає прес-служба політсили.

За його словами, постійно перебуваючи в центрі корупційних скандалів і при цьому нарікаючи на неприбутковість пасажирських перевезень, керівництво "Укрзалізниці" планує підвищити ціни на квитки на 25%.

"Керівництво "Укрзалізниці" забуло, що підприємство виконує соціальну функцію: доступні, безпечні та якісні перевезення. Крім цього, в планах держкомпанії скорочення кількості нічних дешевих перевезень. Це значно збільшить витрати людей і зменшить їх мобільність. Збитки, про які постійно заявляє керівництво "Укрзалізниці", потрібно скорочувати за рахунок боротьби з корупцією, а не пасажирів", – зазначив Мазурчак.

Він упевнений, що поки пасажири не побачать реальні реформи на залізниці, про підвищення цін на квитки не може бути й мови.

"Якщо прибрати корупціонерів – з'являться всі можливості замінити старі вагони і локомотиви, модернізувати шляхи і поліпшити сервіс і відразу відпаде необхідність підвищувати ціни на квитки", – підкреслив Мазурчак.

Він зазначив, що замість того, щоб покращувати якість і швидкість перевезень, чиновники "мріють про "гіперлуп".

"Маючи середню швидкість найшвидшого українського потягу до 80 км/год, чиновники мріють про "гіперлуп". Якби вони хоч раз проїхалися в нічному плацкарті і відчули, як "лупає" поїзд по зношених шляхах, їх мрії розбилися б одразу об залізничні реалії. Склалася ситуація, коли люди з "бориспільським мисленням", які пересуваються виключно спецлітаком, беруться вирішувати, що потрібно українцям", – резюмував Мазурчак.

Як відомо, "Укрзалізниця" підвищить тарифи на пасажирські перевезення в два етапи: перший етап підвищення цін на квитки на 12% – з 00:00 30 травня, другий етап - також на 12% з 1 жовтня 2018 року. Загальне підвищення цін на квитки в 2018 році складе 25%.