ua en ru

Нардепи перенесли на вечірнє засідання голосування за об'єднання посад мера Києва та голови КМДА

Народні депутати перенесли на вечірнє засідання голосування за об'єднання посад мера Києва і голови КМДА.

Народні депутати перенесли на вечірнє засідання голосування за об'єднання посад мера Києва і голови КМДА. Про це на засіданні парламенту заявив спікер Верховної Ради Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я так дивлюся, що зал зараз не готовий розглядати питання по Києву. Ми вчора домовлялися, що ми розглянемо ці питання пакетом. Але зараз, як я бачу, зал не готовий ще розглядати їх. Тому я впевнений, що ми повернемося до їх розгляду сьогодні на вечірньому засіданні", - заявив Турчинов.

Спікер заявив це після того, як нардепи в черговий раз провалили голосування за повернення до розгляду трьох відповідних законопроектів: № 4638 та № 3004 (щодо об'єднання посаді мера Києва та голови КМДА ), а також № 1098 (про вибори мерів великих міст у два тури).

При цьому глава фракції "Удар" Віталій Кличко звернув увагу на те, що "із не зрозумілих причин фракція "Батьківщина" не перший день відмовляється голосувати за ці закони"

Після цього депутати просили віце-спікера Руслана Кошулинського, який продовжив засідання, забезпечити "перереєстрацію", а також провести консультації з законами по Києву, щоб голосування були результативними".

У відповідь Кошулинський повідомив, що голосування по законопроектах буде перенесено на вечірнє засідання.

Крім того, нардепи перенесли на вечірнє засідання Ради голосування за наступні законопроекти: № 1016 "Про внесення змін до статті 1 закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" (щодо поширення права на отримання житла для військовослужбовців, працівників Збройних сил України та Міністерства внутрішніх справ України)", № 4389 "Про реабілітацію осіб, які були незаконно засуджені", № 0927 "Про внесення змін до статті 35 Господарського процесуального кодексу України (щодо підстав звільнення від доказування)", №1076 "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України" та №2600 "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації".

На ранковому засіданні депутати лише заслухали подання перелічених законопроектів.