ua en ru

Нардепи М.Джемільов і А.Сенченко написали заяви про поручительство за екс-спікера ВР Криму А.Гриценко

Народні депутати України Мустафа Джемільов ("Наша Україна - Народна самооборона"), Андрій Сенченко (БЮТ-Батьківщина) і Сергій Веліжанський (БЮТ-Батьківщина) написали заяви на ім'я судді Центрального районного суду Сімферополя, який розглядає справу екс-спікера Верховної Ради (ВР) Автономної республіки Крим (АРК) Анатолія Гриценка, про поручительство за нього. Про це журналістам повідомив М.Джемілєв, передає кореспондент РБК-Україна.
У свою чергу суддя прийняв заяви парламентаріїв.

У той же час М.Джемільов заявив, що проти А.Гриценка можуть бути висунуті нові звинувачення. За його словами, прокурор аргументує це тим, що "нібито якісь нові справи проти нього розслідуються". "Тому, мовляв, тримати його під вартою. Але якщо якісь нові справи, то він повинен суду заявити, які", - зазначив М.Джемілєв.
Між тим, представник обвинувачення у справі екс-спікера відмовився від коментарів. На питання журналістів про те, коли А.Гриценко вийде з будівлі суду, він відповів: "Не скоро".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-голові і нинішньому депутату Верховної Ради АРК А.Гриценко пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 статті 365 КК - перевищення влади або службових повноважень.
О 10:30 в суді Центрального району Сімферополя почалося засідання, на якому має бути обрано запобіжний захід для А.Гриценка. Прокуратура АРК наполягає на арешті екс-спікера. За словами прокурора Криму Степана Молицького, у А.Гриценко є зв'язки в органах влади, і "є і буде опір слідству у кримінальній справі".