ua en ru

Нардеп від ПР пропонує дозволити переносити від'ємний фінрезультат за операціями з цінними паперами на наступний рік

Народний депутат України з фракції Партії регіонів Олександр Долженков пропонує Верховній Раді України дозволити переносити від'ємний фінансовий результат за операціями з цінними паперами у зменшення загального фінансового результату за такими операціями в наступних звітних періодах.

Народний депутат України з фракції Партії регіонів Олександр Долженков пропонує Верховній Раді України дозволити переносити від'ємний фінансовий результат за операціями з цінними паперами у зменшення загального фінансового результату за такими операціями в наступних звітних періодах. Про це йдеться у законопроекті № 4376 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо удосконалення оподаткування операцій з цінними паперами та деривативами)", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Зокрема законопроект пропонує внести зміни до підпункту 153.8.3 пункту 153.8 статті 153 Податкового кодексу України, відповідно до яких від'ємне значення фінансового результату за операціями з цінними паперами, що не перебувають в обігу на фондовій біржі, переноситься у зменшення загального фінансового результату за такими операціями в наступних звітних періодах до повного погашення.

Крім того, пропонується виключити пункт 32 з підрозділу 4 розділу ХХ ПК України, відповідно до якого від'ємний фінансовий результат за операціями з цінними паперами, сформований станом на 1 січня 2014 р., не враховується при визначенні фінансового результату за операціями з цінними паперами за результатами звітних (податкових) періодів 2014 р.

Також пропонується внести зміни, до пункту 170.2 статті 170 ПК України, відповідно до яких професійні учасники фондового ринку будуть виконувати функцію податкових агентів з податку на доходи фізичних осіб по операціям з інвестиційними активами лише на підставі відповідного договору з власником цінних паперів, деривативів, корпоративних прав, випущених в іншій, ніж цінні папери, формі.

"Прийняття законопроекту дозволить скасувати ряд законодавчих норм, які створюють адміністративні та фіскальні перепони для розвитку фондового ринку в Україні", - йдеться у пояснювальній записці до документу.