ua en ru

НАЗК викликало Логвинського для надання пояснень щодо адмінпорушення

НАЗК викликало Логвинського для надання пояснень щодо адмінпорушення Фото: Георгій Логвинський (nfront.org.ua)

Логвинський має прийти до НАЗК 3,4 або 5 жовтня

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) викликало нардепа Георгія Логвинського для надання пояснень щодо протоколу про адміністративне правопорушення. Про це йдеться у повідомленні на сайті НАЗК.

Як зазначається, НАЗК запросило Логвинського для надання пояснень і зауважень до змісту протоколу про адмінпорушення.

Повідомляється, що Логвинський, будучи нардепом, у квітні 2017 року всупереч вимогам закону про запобігання корупції, та "користуючись депутатськими повноваженнями задля задоволення приватного інтересу, звернувся до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури".

"Такі обставини зумовили виникнення суперечності між службовими/представницькими повноваженнями народного депутата України Георгія Логвинського та його приватним інтересом, що вплинуло на об’єктивність або неупередженість вчинення дій під час виконання зазначених повноважень", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у діях Логвинського НАЗК вбачає порушення вимог закону про запобігання корупції в частині запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Таком чином, НАЗК запросило Логвинського до відомства 3 або 4 жовтня 2018 року у зручний для нього час або 5 жовтня 2018 року з 9:00 до 12:00.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що НАЗК виявило порушення в майже 30 звітах політичних партій.

Також повідомлялося, що НАЗК перевірило електронні декларації першого заступника голови Верховної ради Ірини Геращенко, віце-прем’єр-міністра Павла Розенка та ще трьох посадовців.