ua en ru

НАЗК викликало главу Держпродспоживслужби для пояснень по адмінпротоколу

НАЗК викликало главу Держпродспоживслужби для пояснень по адмінпротоколу Фото: НАПК

Посадову особу запрошено прибути в НАЗК 21 грудня

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запросило голову Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапу для зауважень по адмінпротоколу. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Для забезпечення реалізації прав особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, що має право подати пояснення і зауваження щодо змісту протоколу, в НАЗК запрошений голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, НАЗК встановлено, що перебуваючи на керівних посадах центральних органів виконавчої влади, голова Держпродспоживслужби в період з 26 квітня 2015 року по 30 травня 2017 року не вийшов зі складу правління ТОВ "Український клуб аграрного бізнесу" і не склав повноважень голови комісії з припинення (ліквідатора) цього товариства.

Так, вказане діяння містить ознаки адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною другою статті 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Посадову особу запрошено прибути в НАЗК 21 грудня 2017 о 10:00. В агентстві нагадали, що неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів згідно з вимогами законодавства України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК внесло припис про порушення вимог законодавства голові Держпродспоживслужби Володимиру Лапі.