ua en ru

НАЗК виявило ознаки кримінального правопорушення у декларації Новинського

НАЗК виявило ознаки кримінального правопорушення у декларації Новинського Фото: НАЗК (УНІАН)

Зокрема, обґрунтований висновок складено щодо нардепа Вадима Новинського

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами повних перевірок декларацій трьох посадовців виявило ознаки кримінального правопорушення, пов’язаного з корупцією - декларування недостовірної інформації. Відповідні обґрунтовані висновки затверджені на засіданні НАЗК та направлені до Національного антикорупційного бюро, Генеральної прокуратури та Національної поліції, передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу відомства.

Як зазначається, обґрунтовані висновки складені щодо народного депутата Вадима Новинського, депутата Маріупольської міської ради Савелія Вашури та інспектора Головного управління Національної поліції у Київській області Сергія Земенка.

Так, встановлено, що Вадим Новинський не зазначив у деклараціях за 2015 та 2016 роки інформацію про вартість таких об’єктів декларування: належних йому акцій чотирьох компаній та частин двох приміщень, що перебувають у його користуванні.

"Загалом вказані депутатом у кожній декларації відомості відрізняються від достовірних на суму понад 8, 6 млн гривень. Відповідні обґрунтовані висновки направлені до Національного антикорупційного бюро", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Савелій Вашура, подаючи декларації за 2015 та 2016 роки, не вказав інформацію про належні йому корпоративні права та недостовірно задекларував свої доходи. Відомості, вказані депутатом у кожній декларації, відрізняються від достовірних на суму понад 570 тис. гривень. Відповідні обґрунтовані висновки направлені до Національної поліції.

Сергій Земенко у декларації за 2016 рік недостовірно вказав дохід у вигляді соціальної допомоги, а в декларації за 2017 рік - від продажу транспортного засобу. Крім того, в обох деклараціях посадовець не задекларував власну земельну ділянку площею 1,62 га. Орієнтовна ринкова вартість такої земельної ділянки понад 6 млн гривень. Обґрунтовані висновки направлені до Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, НАЗК направило до суду протоколи про адміністративні порушення щодо замголови Міністерства охорони здоров'я Ольги Стефанишиної та депутата Київської міської ради Юрія Сулиги.