ua en ru

НАЗК внесло припис голові Держаудитслужби Гавриловій

НАЗК внесло припис голові Держаудитслужби Гавриловій Фото: Лідія Гаврилова (УНІАН)

НАЗК вимагає провести службові розслідування та за їх результатами вжити заходів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами планової перевірки дотримання вимог ЗУ "Про запобігання корупції" внесло припис голові Держаудитслужби Лідії Гавриловій. Про це передаэ РБК-Україна з посиланням на прес-службу відомства.

Так, під час перевірки НАЗК встановило випадки порушення вимог статей 56 та 58 закону про організації проведення спеціальних перевірок: призначення особи на посаду, пов’язану з виконанням функцій держави, без проведення спецперевірки та призначення особи на посаду з підвищеним корупційним ризиком до проведення спецперевірки.

Також встановлено невиконання вимог статті 53 закону: незабезпечення Держаудитслужбою умов для повідомлення її працівниками про порушення вимог закону іншою особою через офіційний веб-сайт Держаудитслужби.

Крім того, відповідальні посадові особи служби, порушивши вимоги статті 49 закону, не повідомили Національне агентство про 7 випадків неподання чи несвоєчасного подання декларацій суб’єктами декларування, які працюють (працювали) в Держаудитслужбі.

"Згідно з приписом, Національне агентство вимагає усунути порушення вимог статті 53 Закону, провести службові розслідування та за їх результатами вжити заходів у встановленому законом порядку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, НАЗК прийняло рішення про внесення приписів міністру культури України Євгену Нищуку та голові Державної служби України з питань праці Роману Чернезі щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Окрім того, НАЗК направило до суду 9 протоколів про адміністративні правопорушення, серед яких протокол стосовно судді Верховного суду України за результатами перевірки поданої ним декларації за 2015 рік.