ua en ru

НАЗК затвердив результати перевірок декларацій прем'єра і членів уряду

НАЗК затвердив результати перевірок декларацій прем'єра і членів уряду Фото: НАЗК

У деклараціях високопоставлених чиновників знайдені порушення

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) затвердив результати перевірок декларацій прем'єра і членів уряду. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"НАЗК на своєму засіданні прийняв рішення про затвердження результатів перевірок декларацій прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, членів Кабінету міністрів Павла Клімкіна, Тараса Кутового, Іванни Климпуш-Цинцадзе, народних депутатів, суддів та інших чиновників",- йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в деклараціях Гройсмана і Кутового порушення відсутні. У деклараціях інших суб'єктів декларування більшість порушень стосуються ст. 46 ЗУ "ПРО попередження корупції": неповнота відображення доходів (п. 7, ч. 1 ст. 46), неповне відображення відомостей про наявних грошових активах (п. 8 ч. 1 ст. 46), фінансові зобов'язання (п. 9 ч. 1 ст. 46) видатки і угоди, здійснені у звітному періоді (п. 10 ч. 1, ст. 46) та ін.

Так, за результатами перевірки були виявлені порушення у декларації судді Вищого адміністративного суду України Анатолія Єрьоміна: він подав недостовірні відомості на суму, що не перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

За результатами перевірки декларацій інших посадових осіб складу корупційних правопорушень або правопорушень, пов'язаних з корупцією, конфлікту інтересів, ознак незаконного збагачення не встановлено. Зазначимо, що точність оцінки задекларованих активів відповідає даним, отриманим з наявних джерел.

НАЗК затвердив результати перевірок декларацій прем'єра і членів уряду

Фото: скріншот таблиці НАПК (nazk.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Кабміну, що в уряді не давали дозволу на виплату високих премій керівництву НАПК.