ua en ru

Напад на поліцейських в Харківській області: суд заарештував двох підозрюваних

Напад на поліцейських в Харківській області: суд заарештував двох підозрюваних Фото: місце інциденту (mvs.gov.ua)

Підозрюваних взяли під варту на 60 днів

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід двом учасникам громадської організації, які напередодні вчинили напад і обстріляли автомобіль поліцейських в Краснокутському районі Харківської області. Їх взяли під варту на 60 діб без права внесення застави.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

"Двом харків'янам, 33 та 34 років, суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб без права внесення застави", - повідомили в МВС.

Як зазначили правоохоронці, в результаті інциденту було затримано п'ять осіб. Всім їм було повідомлено про підозру по 1 ч. ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Тривають судові засідання для обрання запобіжного заходу іншим затриманим.

Пізніше в поліції зазначили, що після завершення судового засідання під стінами суду стався конфлікт між правоохоронцями та групою невідомих, яких було близько 40 осіб. У результаті 42-річний харків'янин розпилив газовий балончик в обличчя поліцейському.

"Слідчим відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі. 42-річного зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України", - відзначили в поліції.

Нагадаємо, інцидент стався 3 червня, тоді група чоловіків скоїли напад на поліцейських, порізавши колеса автомобіля, а також зробивши постріл у бокове скло з зброї.

Раніше РБК-Україна писало, що у Дніпропетровській області під Нікополем чоловік погрожував підірвати гранатою поліцейських.