ua en ru

Найвразливішою етнічною меншиною в Україні є роми, - дослідження

Найвразливішою етнічною меншиною в Україні є роми, - дослідження фото: Роми

На окупованих територіях найменш захищеними є кримські татари, гомосексуалісти та релігійні меншини

Найвразливішою етнічною меншиною в Україні є роми або цигани. Про це в ході прес-конференції в Києві п'ятницю, 14 серпня, повідомила виконавча директорка Equal Rights Trust Димитрина Петрова, представляючи звіт "На межі: Вирішення проблем дискримінації та нерівності в Україні", передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо мене запитають, хто найбільш уражений з усіх вразливих груп, звіт щодо України посвідчує те, що вже було відомо багатьом дослідникам: найбільш дискримінована етнічна меншина в Україні - це роми або цигани", - константувала Петрова.

Разом з тим, аналізуючи ситуацію із захисту прав людини на окупованих територіях України, вона зауважила, що найменш захищеними сьогодні є кримські татари, гомосексуалісти та релігійні меншини.

"На окупованих територіях в Криму та на територіях, підконтрольних російським сепаратистам, зафіксовано зростання дискримінації щодо певних груп: кримські татари, свідки Ієгови, гомосексуали, роми і релігійні меншини, що перебувають там", - додала Петрова.

Нагадаємо, в українському МЗС заявляли, що Росія систематично порушує права корінних народів на території тимчасово окупованого Криму.