ua en ru

Розпочато розробку концепції об'єднання МНС і МВС

Наприкінці 2011 року розпочато розробку концепції реформування Міністерства з надзвичайних ситуацій, що у кінцевому підсумку передбачає його об'єднання з Міністерством внутрішніх справ. Ця робота стала логічним продовженням адміністративної реформи, започаткованої ще у 2010 році, передає прес-служба МНС.

На сьогодні Міністерством юстиції вже розроблено проекти відповідного указу Президента України, положення про реорганізоване МВС і Держнаглядпраці. Тепер ці документи мають пройти процедуру погодження з низкою зацікавлених міністерств і відомств. МНС також підготувало свої зауваження та пропозиції.

"Відрадно, що зроблено перший крок до подальшого реформування органів влади, на які покладено функцію суспільної безпеки. Відзначу, що колеги з Мінюсту у стислий термін виконали великий теоретичний проект. Це свідчить про спільну налаштованість на те, щоб об'єднати МНС і МВС, по можливості, швидко. Однак при цьому потрібно не допустити і поспіху", - так міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога прокоментував проекти нормативних актів.

За словами урядовця, мета пропозицій МНС полягає у тому, щоб реформування двох Міністерств відбувалося за прикладами провідних країн Європи і новітнім практичним досвідом у цій сфері. Адже йдеться не про звичайне злиття двох органів влади, а про створення нової конфігурації державних функцій у сфері національної безпеки.