ua en ru

Розпочалася розшифровка "чорних ящиків" Ан-24, що зазнав аварії в Донецьку

Розпочалася розшифровка "чорних скриньок" літака Ан-24, що зазнав аварії в Донецьку. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул у прямому ефірі "Подробиці-ТБ" на телеканалі "Інтер", повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

"Попередні висновки на сьогодні наступні. В діях диспетчерів помилок не було. З боку служби обслуговування повітряного простору зауважень немає. Метеорологи дали правильний прогноз, який був переданий екіпажу. Зараз іде аналіз дій екіпажу. На сьогодні закінчено медична перевірка - в крові членів екіпажу алкоголю і наркотичних речовин не виявлено. Почалася розшифровка "чорних ящиків". Були складні погодні умови. Цього дня були згущення туману в районі Донецького аеропорту. Остаточний варіант причини аварії буде названий комісією за результатами розслідування", - сказав Вілкул.

Він нагадав, що за законом для роботи такого типу комісії необхідний місяць. "Але ми постараємося зробити висновки швидше. Комплексний висновок можна буде зробити тільки після того, як все буде всебічно вивчено і розшифровані" чорні скриньки", - сказав віце-прем'єр-міністр.

Відзначимо, однією з версій трагедії розглядалося теракт. Вілкул зазначив, що в подібних ситуаціях завжди відпрацьовується кілька базових версій: помилка пілота, технічна несправність літака і теракт. "Тому це одна зі стандартних базових версій, яка завжди відпрацьовується при авіакатастрофі", - сказав Вілкул.

Також сім'ям загиблих і постраждалих в авіакатастрофі буде надана матеріальна допомога. "18 лютого, на засіданні уряду буде прийнято рішення про виплату компенсації сім'ям загиблих у розмірі 100 тис. грн", - сказав Вілкул.

Нагадаємо, 13 лютого 2013 р. о 18:09 в міжнародному аеропорту міста Донецька сталася аварія пасажирського літака Ан-24, що здійснював рейс "Одеса-Донецьк". На борту літака знаходилося 52 людини, в тому числі 8 членів екіпажу. B результаті авіакатастрофи загинули 5 пасажирів, в лікарню було відправлено 26 чоловік.

Читайте також: Авіакатастрофа в Донецьку: Прокуратура розглядає кілька версій аварії (фото, відео)