ua en ru

Із початку року на водоймах України загинула 641 людина

Із початку року на водоймах України загинула 641 людина Фото: рятувальники біля водойми (прес-центр ДСНС)

Із них - 67 дітей

Із початку 2017 року на водоймах України станом на 5 серпня вже загинула 641 людина. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За даними рятувальників, щодня в Україні фіксуються випадки надзвичайних подій на річках та озерах країни, а в розпал купального сезону кількість потонулих за тиждень може перевищувати декілька десятків.

«Проте, навіть попри таку моторошну статистику, люди продовжують вирушати до місцевих ставків, які часто не пристосовані для купання та, нехтуючи заборонами, і далі наражають себе на небезпеку. Загалом із початку року на водоймах країни вже загинула 641 людина, з яких 67 дітей. При цьому врятовано 481 людину, у тому числі 106 дітей», - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, сумна статистика свідчить про те, що в період літніх канікул значно збільшується також і кількість надзвичайних подій за участю дітей шкільного віку.

Зазначено, що задля зменшення рівня загибелі на водних об'єктах країни, фахівці Служби порятунку патрулюють місця відпочинку біля води, а також щодня проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку.

Нагадаємо, раніше в ДСНС повідомляли, що з початку 2017 року на водоймах України загинула 591 людина.