ua en ru

З початку року на пожежах загинули 969 українців

З початку року на пожежах загинули 969 українців Фото: ДСНС (dsns.gov.ua)

Тільки за минулу добу в Україні сталося 185 пожеж

З початку року в Україні на пожежах загинули 969 осіб. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з питань надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Повідомляється, що тільки за минулу добу в країні виникло 185 пожеж, в результаті яких загинули 2 людини, а ще 5 - постраждали.

Всього протягом тижня (з 24 по 30 липня) на пожежах в Україні загинули 8 осіб. З початку року показник загиблих сягає вже майже тисячі і становить 969 осіб.

Основними причинами загорянь і як наслідок загибелі людей у ДСНС називають власну недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки.

"Куріння в ліжку, перевантаження або несправності електромережі і побутових приладів, а також залишені без нагляду сірники в місцях, легко доступні для дітей майже завжди призводять до пожеж у будинках", - повідомили в ДСНС.

Так, 28 липня в Полтаві в приватному житловому будинку на вул. Балакіна, що в Київському районі, виникла пожежа. Пожежники, що прибули на виклик, провели розвідку і виявили тіло господині 1927 року народження вже без ознак життя.

Також у ці вихідні у Вінницькій області в с. Скоморошки Оратівського району сталася пожежа у житловому будинку. На момент прибуття пожежників, будинок був повністю охоплений вогнем. Сусіди повідомили рятувальникам, що в будинку знаходяться люди.

Рятувальники провели розвідку та в одній з кімнат, де в результаті пожежі обрушилося перекриття, виявили тіла 52-річної жінки і 49-річного чоловіка. Попередня причина пожежі, що забрав життя двох громадян - необережність господаря під час куріння.

Нагадаємо, синоптики попереджають про високий рівень пожежної небезпеки в Україні сьогодні, 31 липня 2017 року.